Om Jan Nevelius

Aikido är navet i Jans liv

Jan Nevelius kom tidigt i kontakt den japanska kulturen har tränat aikido sedan barndomen. Jan har tillbringat flera år i Japan och är idag graderat till 6:e dan Aikikai och har titeln Shihan i aikido. Han är även ordförande i Vanadis aikido klubb i Stockholm och reser kontinuerligt över hela världen för att undervisa och sprida aikido.

Arbetar med traditionell japansk medicin sedan många år

Genom aikidon väcktes intresset för den traditionella japanska medicinen och Jan arbetar sedan många år med akupunktur, shiatsu och reiki på Hälsans hus i Stockholm. Han undervisar även regelbundet i qigong på Hälsans hus.

Föreläser och undervisar om bl a alternativ medicin och österländskt förhållningssätt

Jan har under många år varit verksam vid Stockholms universitet, Karolinska Institutet och Axelsons Gymnastiska institut samt föreläst om stresshantering och österländskt förhållningssätt till hälsa och välbefinnande på många olika företag och institutioner.

Boken Vaken vila tog tio år att skriva

Boken Vaken vila tog ungefär tio år att skriva och där har Jan samlat en del av sina erfarenheter och berättelser från många år av träning, undervisning, behandlingar och föreläsningar.

Jan Nevelius